Epilepsie bij honden

Epilepsie bij honden

Er bestaan 2 soorten epilepsie primaire en secundaire epilepsie Primaire is epilepsie in aan geboren vorm, en bij secundaire epilepsie is er meestal een aanwijsbare oorzaak hiervoor. Ik ga het nu hebben over de secundaire epilepsie, en wat zijn de mogelijke oorzaken.

Het klinkt misschien vreemd, maar epilepsie wordt grotendeels veroorzaakt door giftige stoffen die de hond heeft binnen gekregen, waardoor de hersenen. Immuunsysteem en nieren worden aangetast. De vraag is nu natuurlijk waar komen die giftige stoffen dan vandaan. De giftige stoffen die de hond binnen heeft gekregen komt door 2 verschillende zaken.

Schade door brokkenvoer

In brokken zitten conserveringsmiddelen die zéér giftig zijn zoals etoxiquine, BHA en BHT, dit zijn landbouw bestrijdingsmiddelen. En dit is zo giftig dat 7 druppels genoeg is om een mens te doden. Vervolgens zijn de afval granen bewerkt met schimmelwerende middelen, verder bevatten brokken kleur en smaakstoffen, bindmiddelen, en veel meer ellende. Ook vitamine K3 is niet gezond, maar zelfs gevaarlijk voor een hond, Vitamine K3 wordt ten onrechte vitamine genoemd, maar dat is het niet het is chemische rommel die vitamine K1 zou moeten vervangen, maar K3 is goedkoper in de productie. Nou is een handje brokken niet zo erg, maar als de hond dit dagelijks als voeding krijgt, dan kunnen problemen simpelweg niet uitblijven, en de hond wordt vroeg of laat hier behoorlijk ziek van.

Vaccinatie schade

Jaarlijks de hond laten vaccineren is fataal voor uw hond en ziekmakend. Terwijl dit absoluut niet nodig is, eens in de 3 jaar is meer dan voldoende. Wat is nou zo gevaarlijk aan een prikje eens per jaar. De cocktail enting die uw hond jaarlijks krijgt bij de dierenarts richt grote schade aan. Onderschat een cocktail enting niet, in de prik zit naast de enting stof ook chemische middelen zoals Thimerosal,, formaldehyde, paraffine, aluminium enz. die het immuunsysteem , hersenen, nieren ernstig kunnen aantasten. Thimerosal bestaat voor 50% uit (kwik) en heeft de nare eigenschap om op te hopen in de hersenen en het hersenweefsel aan te vreten, en dit is niet meer te stoppen. Formaldehyde is een kankerverwekkende stof die net zo gevaarlijk is als asbest en plutonium, dit is dan ook in onderzoeken aangetoond. Men weet tegenwoordig dat tussen een heel aantal aandoeningen bijv. allergieën, epilepsie en auto-immuunziekte en vaccinaties een oorzakelijk verband bestaat. Vooral de cocktail entingen zijn zéér belastend voor uw hond .

Als u naar de dierenarts gaat omdat uw hond een epileptische aanval heeft gehad, zal hij nooit zeggen, ja dit kan door de cocktail enting komen, nee hij geeft pillen voor deze aandoening. Deze pillen onderdrukken op korte termijn wel iets, maar op langere termijn zal uw hond hier alleen maar zieker van worden, want dan krijgt hij dagelijks een chemische pil door zijn voer, waardoor het immuunsysteem nog verder verslechterd. Niemand associeert deze ziektes met de cocktail enting, omdat de ziektes pas maanden later opduiken

Worm kuur en vlooien bestrijding middelen.

Ook dit is chemische rommel die het immuunsysteem aantasten, en meer schade aanrichten dan dat het goed doet. Een vlees etende hond heeft geen last van wormen, die kunnen in het sterke maagzuur niet overleven, die zijn bij het binnendringen van de maag binnen enkele seconden dood. Een worm kuur werkt trouwens niet preventief, deze werkt maar 2 maanden daarna kan de hond gewoon weer wormen krijgen. Als u de hond toch iets voor wormen wilt geven doe het dan met VERM-X een natuurlijk middel op basis van kruiden.

Is hier iets aan te doen

Ja zeker is hier iets aan te doen, als uw hond 1 of 2 keer per maand een aanval heeft kunt u dit terug brengen naar 2 a’3 keer per jaar. En sommige honden komen hier zelfs vanaf, maar dit is afhankelijk van hoe oud de hond is en hoe lang hij deze giftige stoffen al binnen krijgt. Het is bekend dat rauwe vlees voeding een grote bijdrage kan leveren om de epilepsie een halt toe te roepen. Stop per direct met commerciële voeding, zoals brokken, blikvoer en diners. Ga eens in de 3 jaar nog maar naar de dierenarts toe voor een enting en controle.

Nieuwe voeding voor de hond.

Stap per direct over op rauwe vlees voeding met botten, zoals halve kippen met bot en al, lever, nieren, pens, hart, kip karkassen, rauwe vis met graat, kop en ingewanden en al. We hebben het wel over rauw, dus niet gerookt, gekookt of uit blik, nee zo uit zee op uw gazon dat is rauw. Wees niet bang om uw hond rauwe voeding te verstrekken, een hond is een carnivoor ( roofdier ) en die weet als geen ander hoe hij hier mee om moet gaan. Het maagzuur van de hond is zo verschrikkelijk zuur ( pH-1) waarin botten en graten gewoon oplossen. Rauwe vleesvoeding is de sturende factor om uw hond weer gezond te maken en te houden.

U kunt nog veel meer lezen over deze problemen in het gratis E-book Hondenwereld van A tot Z ( lezen of gratis downloaden )

Het Fauna team

 

Bron: www.diamondfauna.nl