Over Brokken

Brokken

– Wist u dat brokken te vergelijken zijn met een kom cornflakes en een vitamine pil?

– Wist u dat er in veel brokken landbouwgif verwerkt zit? ( Zoek maar eens op internet naar BHA, BHT en Ethoxiquine! ) Schrikken hé!

– Wist u dat dit nooit letterlijk op de verpakking staat maar dat er vaak opstaat “met in de E.G. toegestane anti-oxydanten”?

– Wist u dat anti-oxydanten in een voeding worden gestopt om te voorkomen dat vetten in een voeding ranzig worden, zodat je het langer kunt bewaren?

– Wist u dat deze bewaarmiddelen de oorzaak zijn van problemen en ziekten aan de organen, kanker, huidproblemen en vroegere sterfte onder dieren?

– Wist u dat er in brokken voor 60% aan granen zit? Terwijl katten, fretten en honden carnivoren zijn? ( kijk maar naar hun gebit! )

– Wist u dat er een onderzoek is gedaan door de Australische dierenarts Ian Billinghurst waaruit bleek dat honden op brokken gemiddeld 5 jaar korter leven?

– Wist u dat maagtorsies gerelateerd worden aan brokken?

– Wist u dat Francis Pottenger, een onderzoeker, onderzoek heeft gedaan naar het eten van dood gekookt voedsel? (zoals brokken) versus rauwe voeding?

– Wist u dat er na de eerste generatie nakomelingen al dieren met gebreken werden geboren? (de dieren op een rauw dieet bleven wél gezond)

– Wist u dat er aan de meeste brokken zout is toegevoegd? Dit is één van de oorzaken van nierproblemen!

– Wist u dat de meeste dierenartsen geen verstand hebben van voeding? Ze krijgen tijdens hun studie een paar uur voedingsleer van brokkenfabrikanten!

– Wist u dat veel dierenartsen worden gesponsord door brokkenfabrikanten als zij hun producten gaan verkopen?

– Wist u dat er in veel brokken bietenpulp verwerkt zit? Dit houdt o.a. gifstoffen langer vast in de darmen.

– Wist u dat er in brok en blikvoeding alleen de goedkoopste en slechtse kwaliteit aan ingrediënten wordt gebruikt?

– Wist u dat een Belgisch dierenarts een onderzoek heeft gedaan op 700 honden? Daaruit bleek dat tafelrestjes zelfs gezonder waren dan hondenbrokken!