Salmonella kun je krijgen door

Salmonella kun je krijgen door:

-) Eten/binnenkrijgen van besmet vlees.
-) Ontlasting van andere honden die salmonella uitscheiden.
In alle gevallen hebben honden een verminderde weerstand.

*Honden horen een heel zuur maagzuur te hebben van ongeveer PH1.
*Hierin kunnen dus geen bacteriën overleven.
*Salmonella kan alleen overleven bij een PH waarde van 4 of hoger.
*Salmonella vermenigvuldigt zich het beste bij een pH waarde tussen de 6.5-7.5.
* Bij brokken stijgt de pH waarde alleen naar pH 6 terwijl bij de rauw vleesvoeding de pH waarde niet verder stijgt dan pH 3.

“We geloven dat honden zeker een bacteriële infectie kunnen oplopen.
Maar, steeds wanneer zij onderzocht zijn blijkt dat ze altijd gevoerd zijn met brokken in combinatie met rauw vlees of dat zij vlak voor het eten (rauw) veel hondenkoekjes te eten hebben gekregen.

Dit heeft (beide) een ongunstig vertragend effect op het spijsverteringssysteem (het duurt tussen de 8 en 12 uur om brokken te verteren) waardoor de rauwe voeding ‘vast blijft steken’ in het spijsverteringskanaal waardoor de bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen.

Honden die langere tijd brokken te eten hebben gekregen hebben een pH waarde in het spijsverteringssysteem dat verlaagt is naar een meer alkalische pH waarde, hetgeen ook bijdraagt aan een ‘bloei’ van bacteriën.

Het niet hebben van zeer zuur maagzuur draagt dus bij aan het vermenigvuldigen van bacteriën.

Meng daarom nooit rauw vlees met brokken.

Als je al persé brokken zou willen voeren, geef ze dan tenminste in 2 maaltijden apart van elkaar, bijvoorkeur 1 in de ochtend en 1 in de avond”.

 

Bron: www.mountaindogfood.com